Hvordan bedømme nivået på te?1

Hvordan raskt bedømme karakteren til denne teen foran deg.For å være seriøs krever det å lære te langsiktig erfaring, og et stort antall prøver kan ikke lages raskt.Men det er alltid noen generelle regler som lar deg filtrere bort for mye interferens med elimineringsmetoden, og lære og sammenligne i mer standardiserte prøver.

Før du lager te

1. Se på den tørre teen: som en helhet - strimlene er pene, fargen er jevn, og den uten for mye rusk er toppen;tykkelsen er forskjellig, fargeforskjellen er åpenbar, bunnen er det, og det er mistanke om blanding.

2. Se på tørr te: individuelle-trådene er tett knyttet, fet og skinnende, og fargen er naturlig;trådene er løse, matte og matte, fargen er for lys, eller de som er spesielt tørre og mangler vitalitet er bunnen.Farge er et vanskelig punkt.Mange dårlige teer ser mer glamorøse ut enn virkelig gode teer.For å ta West Lake Longjing som et eksempel, er falske teer grønne og grønne, men de ekte er gule og grønne, ikke særlig iøynefallende..Men nøye utmerket, fargen på det ekte produktet er naturlig og behagelig for øyet, og den forfalskede teen er for lys og føles unaturlig.

3. Lukt tørr te: aromaen er ren, den gjennomtrengende kraften er først;den særegne lukten, aromaen er uberegnelig, jo lavere.Imidlertid er ikke all god te veldig velduftende, spesielt gammel te.Tørr te lukter kanskje ikke duftende.Her må vi skille mellom en svak aroma og en uberegnelig og negativ aroma.Enkelt sagt kan det være uparfymert, men det kan ikke være utrolig velduftende.

Lage te

1. Se på lokket på koppen: Hvis du bruker et lokk til å lage koppen, vær oppmerksom på skummet når du vasker teen.Skummet er mindre og spres raskt.Begerdekselet er stort sett fritt for urenheter;koppen er dekket med mer skum, men ikke spredt.De med flere urenheter forblir under.God te tas på alvor gjennom hele produksjons- og lagringsprosessen.

2. Lukt på lokket på koppen: For det første bør det ikke være noen ubehagelig lukt når det lukter varmt, pluss en sterk og ren duft, og som varer på veggen etter avkjøling;varm lukt har sur, snerpende, brent og andre merkelige lukter og aromaen er ikke langvarig er dårlig te.


Innleggstid: 04-november 2021